dijous, 7 de gener del 2016

Miserachs Barcelona

Miserachs Barcelona és una exposició del MACBA (Museu D'Art Contemporani De Barcelona) oberta del 18 de setembre de 2015 al 27 de Març de 2016.

L'exposició tracta de l'obra més destacada del fotògraf  Barceloní Xavier Miserachs l'any 1964; Barcelona, blanc i negrre, que és un fotollibre que té, segons diuen, gairebé 400 fotografies.

Al llarg de l'exposició, es poden veure diferents fotografies d'aquest fotollibre; Barcelona. blanc i negre, col.locades d'una manera que sembla que estiguin en 3D. També es poden apreciar audiovisuals en algunes de les sales del recorregut.

Les fotografies mostren, la Barcelona del segle XX, la platja, els carrers sense esfaltar, l'estil d'aquella  època, la  construcció  d'algunes cases que encara  existeixen  a  l'actualitat, algunes festes...

A.XMI: Del 12 de Novembre de 2015 al 27 de Març de 2016 el MACBA també mostra al públic una selecció de materials fotogràfics i documentals del Fons Xavier Miserachs. En aquest sector, a part de diverses fotografies, també es poden veure negatius i alguna película d'aquest fotògraf. Ja que els negatius són molt petits, hi ha lupes per a poder-ho veure millor.

La meva opinió és que les fotografies estàn molt ben fetes, i de la manera que les exposen queden més realistes encara.






Aquesta és una de les fotografies de Miserachs, anomenada El piropo. La meva àvia sempre deia que la senyopra de la fotografía era ella, ja que el físic era pràcticament idèntic i portava l'uniforme de les treballadores de telefònica, on ella treballava.



http://www.macba.cat/ca/expo-xavier-miserachs/1/exposicions/expo

1 comentari: